У Рівному чимало родин військовослужбовців страждають від безпліддя

1732 0

Ми у соцмережах:

У Рівному чимало родин військовослужбовців страждають від безпліддя

У Рівному в серпні 2021 року ухвалили програму з фінансової допомоги для родин військовослужбовців, які потребують лікування непліддя.

Ця програма дала результат, і у родині одного із захисників народилася дитина.

« Вже маємо народження однієї дитинки у родині наших захисників. Хай росте здоровою! Слава Богу, все закінчилося успішно. Зараз у стадії збору необхідних документів у нас знаходиться ще дві пари», - зазначила виконувачка обов’язки начальника управління охорони здоров'я Рівного Лариса Обуховська.

Однак лікування потребують ще багато сімейних пар захисників.

За словами члена медичної комісії міської ради Рівного Сергія Рибачка, міська рада на майбутніх засіданнях планує розширити цю програму:

- Сьогодні у лікуванні непліддя допомоги потребує чимало родин військовослужбовців. Тому не виключаю, що найближчим часом на міському рівні необхідно буде внести зміни у діюче положення, аби цією послугою скористалося якомога більше родин військовослужбовців Рівного та Квасилов.

Родинам військовослужбовців, які потребують допомоги у відновленні репродуктивної функції, містом надається матеріальна допомога на безповоротній основі за результатами проходження відповідних обстежень та наявності підтверджуючих документів.

Як розповідають ініціатори проекту, скористатися цією програмою мають право лише мешканці нашої громади. Однак оплачувати послуги лікарів можуть і в будь-якій іншій області чи місті. Аби отримати допомогу в Рівному, військовослужбовцям необхідно бути зареєстрованими у місті не менше, як два роки. Наступний етап - потрібно звернутися до міської ради з відповідною заявою та документами, а також мати довідку, яка засвідчує, що пара має проблеми з репродуктивним здоров’ям. Родини військових, які хочуть взяти участь у цій програмі, просять звертатися за номером: (0362) 67-15-58.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також