У Рівному дегустували 23 сорти пива і презентували «пивну мапу» (ФОТО/ВІДЕО)

1935 0

Ми у соцмережах:

У Рівному дегустували 23 сорти пива і презентували «пивну мапу» (ФОТО/ВІДЕО)

Ще кільканадцять років тому якісне крафтове пиво на Рівненщині мали змогу спробувати далеко не всі. Сьогодні пивоваріння в області та інших регіонах популярне, як ніколи. І вже не перший рік в Рівному проходить пивна дегустація, учасники якої намагаються визначити якісні показники кожного виду. Цього разу їх було 23.

 Захід, організований медіагрупою «Технології та інновації», проходив 27 січня у «Європейському пивному кварталі» на території пивзаводу «Рівень». Адже це - одна з найстаріших пивоварень України. Як і ресторан-пивоварня «Кант», є учасником каталогу "BEER INSIDE. Пивна мапа України", який також був презентований в цей день.

Насамперед учасникам заходу провели екскурсію пивзаводом. Демонструючи всі секрети пивоваріння – від кількох стадій бродіння до розливу в пляшки.

- 10 років тому ми оновили всі наші варниці, – розповів головний пивовар пивзаводу «Рівень» Пшемисл Брож. – За добу тепер здійснюємо 5 варок. Пиво кипить у варницях під високою температурою півтори години, після цього спускається вниз. За добу варимо 750 гектолітрів пива. Процес повністю автоматизований на «Жигулівському». Влітку варимо безперервно. Взимку – чотири дні на тиждень. У бродильному відділені пахне приємно, запах з хлібним відтінком.

Також учасникам продемонстрували санітарну чистку фільтрів. Після цього відбулася презентація пивної мапи України проєкту BEER INSIDE.

- Ми дуже раді розкоркувати цей рік такою прекрасною подією, - каже організаторка заходу Катерина Конєва. – Каталог має електронну версію і всі наші пивоварні ви можете знайти в GOOGLE. Ідея в тому, щоби людина, яка подорожує Україною і приїжджає в конкретне місто, могла з допомогою каталогу визначитися, де подають чудове пиво і хороший сервіс. Також в каталозі присутній алфавітний покажчик стилів пива.

У заході взяли участь власники, керівники і головні пивовари успішних пивоварень Рівненщини, Волині і Житомирщини, розповіді про яких увійшли в книгу. Пивовари зазначають: пиво не ділиться на світле, напівтемне і темне. Є набагато більше його відтінків і смаків.

У цьому могли переконатися учасники заходу, спробувавши 23 сорти. Це такі види, як Іпа, Портрери, Стаути, Піллси та багато-багато інших. І кожен з них мав свій оригінальний колір і смак, свій відсоток солоду, гіркоти та щільності. Адже та сама світла Іпа в кожного пивовара виходить по-своєму.

Дегустацію доповнювала розмаїта пивна тарілка із сетами сиру, грінок і чіпсів, горішків, м’яса та ковбасних виробів, які так пасують до янтарного напою.

А вже 31 березня – 1 квітня відбудеться П’ятий Дегустаційний конкурс East European Beer Award (весна 2021) у Рівному. Приймає готельно-ресторанний комплекс «Айвенго». Церемонія нагородження відбудеться 22 квітня 2021 року в рамках X Міжнародного Форуму пивоварів і рестораторів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також