У Рівному дошкільнята зібрали майже 73 тисячі гривень на підтримку онкохворих дітей

1039 0

Ми у соцмережах:

У Рівному дошкільнята зібрали майже 73 тисячі гривень на підтримку онкохворих дітей

Майже 73 тисячі гривень зібрали в рамках благодійної акції "Вервечка добра" у Рівному. Вихованці одинадцяти закладів дошкільної освіти готували малюнки, солодощі та приносили гроші, аби підтримати двох діток, які проходять лікування у місцевому онкогематологічному відділенні.

Акцію благодійний фонд "Скарбниця надії" спільно з дитячим садочком №17 проводять третій рік поспіль. Долучились до благодійності й інші заклади дошкільної освіти.

- Я вважаю, що потрібно долучатися до таких проєктів. Батькам, окрім фінансової допомоги, потрібно ще й розуміння, що їх хтось підтримує, розуміє, що хтось разом з ними цей шлях проходить. Я думаю, що в такі моменти їм легше і в них з'являються сили далі рухатися вперед на шляху до зцілення, — зазначила вихователька дитсадка №35 Юлія Сорока.

Ініціаторка акції, директорка садочка №17 Ірина Кухарчук Суспільному розповіла, що вирішила зробити "Вервичку добра" на підтримку онкохворих дітей через особисту історію, адже в її племінника у віці восьми років виявили онкологію.

- Нам вдалося врятувати Максима всією громадськістю, гроші йшли навіть з Китаю. Тож надихнула мене ця блага вість і ми з Мар'яною Ревою домовилися щось придумати і придумали таку «Вервечку добра», — додала вона.

Загалом благодійникам вдалося зібрати майже 73 тисячі гривень.

- Зібрали кошти для двох діток з онкогематології. Для Ніколь Гаврильчик, яка бореться з раком крові і яка тільки нещодавно почала боротьбу, та хлопчику Харкевичу Дмитру, в якого злоякісна пухлина обличчя. Ми підтримали цих двох діток й інших, які зараз в онковідділенні, — розповіла голова благодійного фонду "Скарбниця Надії" Мар'яна Рева.

За її словами, на 25 тисяч планують придбати необхідні для дітей з відділення медикаменти.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також