У Рівному гратимуть фаворити жіночої Суперліги

1130 0

Ми у соцмережах:

У Рівному гратимуть фаворити жіночої Суперліги

Вже цими вихідними, омолоджена жіноча команда Баскетбольного клубу “Рівне” у перших домашніх матчах Суперліги 2018-2019 зіграє з двома фаворитами цьогорічного чемпіонату.

У суботу, 20 жовтня, о 17:00 у спорткомплексі “ДЮСШ-4” рівнянкам протистоятиме діючий Чемпіон України та фаворит цього сезону столичний “Київ-Баскет”.

У неділю, 21 жовтня, о 16:00 на рівнянок чекає не менш важка гра з київською командою “Динамо-НПУ”, яка в міжсезоння значно підсилила свій склад, і також є серед фаворитів чемпіонату.

Суперниці рівнянок в цьому сезоні вже зіграли по дві стартові гри, і провели їх більш ніж переконливо, виборовши упевнені перемоги. Так, “Київ-Баскет” спершу обіграв запорізьку “Козачку-КПУ” з рахунком 85:71, а згодом каменя на камені не залишив від бердянської “Чайки” 119:44. Динамівки також відіграли з цими суперницями і також здобули дві перемоги над “Чайкою” 88:66, і над “Козачкою-КПУ” 80:47.

Жіноча команда БК “Рівне” в сезоні зіграла три гри. В першому ж матчі на виїзді рівнянки ефектно обіграли запорізьку “Козачку-КПУ” 68:54. Нажаль в повторній грі запоріжанки зуміли взяти реванш, поразкою закінчився і виїзний поєдинок в Одесі проти минулорічного срібного призера Чемпіонату України, тамтешнього “Інтерхім”.

Тож, грою з діючим Чемпіоном України, “Київ-Баскетом”, жіноча команда БК “Рівне” відкриє сезон Суперліги і у Рівному. Минулого сезону столичні баскетболістки пройшли увесь турнірний шлях перемігши у всіх без виключення іграх. Приблизно такі ж самі амбіції має головний тренер “Київ-Баскета” Володимир Холопов і на цей сезон. Щоправда, коуч зізнається, що його команді ще далеко до тої гри, яку вона має показувати. Причина тому травми, втома від виснажливих ігор за збірну тощо. Цікаво, що у двох зіграних матчах в чемпіонаті “Київ-Баскет” задіяв лише сім гравців – це уродженка Рівного Олена Бойко, яка перейшла до команди з “Динамо-НПУ”, Ксенія Афанасьєва, Владислава Волошина, Вероніка Любінець, Вікторія Кондусь, Яна Рабчук та Євгенія Спітковська. Як видно, поки що такого складу команді було цілком вдосталь, щоб здобувати упевнені перемоги.

Щодо наступного суперника “Динамо-НПУ”, то їх наставник Володимир Рижов цього сезону не приховує планів надолужити втрачене минулоріч. Відповідно до амбіцій змінився і склад команди:

Готуватися до національної першості ми почали ще влітку, – поділився інформацією Володимир Рижов. – Лише Наталія Цюбик, яка заліковувала травму, підключилася пізніше. Взагалі, з минулосезонного складу вдалося зберегти всіх виконавців (у тому числі й досвідченного плеймейкера Людмилу Любарську), крім Олени Бондар та Ірини Басалик, котрі вирішили договори з клубом не продовжувати. Натомість повернулася після тривалого лікування травми Катерина Чуркіна. Також наполегливо шукали в міжсезоння підсилення. Перемовини проходили важкувато, проте динамівську форму таки погодилися вдягнути вихованка дніпровської школи Оксана Фастова, яка останній рік вдосконалювала свою майстерність у США, а також дві американські легіонерки – Франека Холл та Андреона Кійс. Можливо, незабаром з’являться ще кілька нових гравців.

На цей сезон керівництво БК “Рівне” змінило стратегію в формуванні команди. Відтепер клуб робитиме ставку на молодих та перспективних місцевих вихованок. Літнє міжсезоння ще раз показало, що на Рівненщині є молоді та перспективні баскетболістки. Адже у Збірних України усіх вікових груп були присутні рівнянки, а наймолодша, Ю-16 взагалі наполовину була складена з наших місцевих вихованок. Саме тому, керівництво клубу вирішило, що потрібно максимально скористатися таким шансом та дати молодим гравцям можливість рости та вже зараз грати поряд з досвідченими партнерами та суперниками. Відповідно для досягнення таких завдань, очолив жіночу команду БК “Рівне” добре відомий тренер не лише у нашому місті, а і за його межами, можна сказати, батьку рівненського жіночого баскетболу та тренер національної збірної Ю-16 Валерій Жартун.

Тож, зараз вболівальники баскетболу мають нагоду спостерігати за народженням нової команди та нового покоління рівненського жіночого баскетболу. Тому, саме зараз, юним гравчиням як ніколи потрібна підтримка уболівальників, тож, Баскетбольний клуб “Рівне” запрошує усіх шанувальників гри прийти та підтримати команду у матчах з грізними суперниками.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також