У Рівному комунальні служби врятували цілий мікрорайон він підтоплення

2591 0

Ми у соцмережах:

У Рівному комунальні служби врятували цілий мікрорайон він підтоплення

Затоплені підвали у будинках мешканців вулиці Дворецької, змусили людей звернутися до депутатського корпусу Рівнеради за допомогою. З’ясувалося, що причиною підтоплення стала саморобна дамба, яку самовільно спорудили з будівельного сміття і бетонних блоків. Як результат, було перекрито природній потік річки, піднявся рівень грунтових вод, що і призвело до підтоплення будинків на Дворецькій.

 15 грудня 2022 року під час сесійного засідання Рівнеради, у відповідь на звернення мешканців і депутатів, головуючий на засіданні Секретар рівненської міської ради Віктор Шакирзян дав протокольне доручення відповідним службам з’ясувати обставини самовільного перекриття річки, а вже двадцятого грудня особисто виїхав на вулицю Дворецьку.

«Це неприпустима ситуація, на землі, що належить місту, без будь яких дозволів чи погоджень, люди бетонними блоками і будівельним сміттям самовільно споруджують дамбу, як наслідок об’єм води, який тут мав би проходити, пройти не може, що призводить до підтоплення навколишніх будинків. Крім того, ми бачимо тут паркани, теж самовільно встановлені, що обмежують доступ до території, що належить громаді. Це, повторюю, не припустимо, тому за моїм дорученням, сюди прибули комунальні служби, паркани демонтували, техніка міського ШЕУ вже почала розбирати самовільно спродужену дамбу» — зазначив секретар міської ради.

Місцеві мешканці кажуть проблема з підтопленням у їхньому районі не нова, але після спорудження дамби ситуація значно погіршилась. В окремих домогосподарствах рівень води у підвальних приміщеннях зріс до півметра.

В мене особливо в моєму підвалі це 30–35 сантиметрів води є. Це спричиняє шкоду звичайно, в мене через постійну вологість особливо підлога набрякла, двері набрякли в кімнату. Неможливо просто жити нормально», — розповіла мешканка вулиці Дворецької, пані Валентина.

За її словами, коли споруджували цю дамбу місцеві мешканці думали, що це роботи виконувались з метою розчищення русла і жодним чином не могли подумати, що це чиясь самовільна «ініціатива». Тільки згодом, побачивши воду у своїх підвалах вони зрозуміли, що необхідно бити на сполох. Зараз, коли комунальна техніка розчистила прохід для води, мешканці вулиці Дворецької з радістю констатують, зниження рівня води на 30–35 см.

Крім того, перебуваючи на вулиці Дворецькій Віктор Шакирзян дав доручення комунальним службам привести до належного стану благоустрій в парковій зоні поблизу. Ці роботи, у найближчий час має виконати КП «Рівненський міський трест зеленого господарства».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також