У Рівному лікарі отримали високі церковні відзнаки

1494 0

Ми у соцмережах:

У Рівному лікарі отримали високі церковні відзнаки

Щороку у третю неділю червня в Україні відзначається День медичного працівника. Сьогодні, напередодні свята, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія нагородив лікарів Рівненщини високими церковними відзнаками.

Нагородження відбулося на території Свято-Покровського кафедрального собору м. Рівне.

 

За заслуги перед Помісною Православною Церквою, побожним народом та за жертовне служіння у збереженні дару життя, Орденами святого великомученика Пантелеймона відзначені: лікар 25-ї Української антарктичної експедиції Ігор Дейнека, головний державний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов, головний лікар Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені Віктора Поліщука Роман Шустик, головний лікар Рівненської центральної міської лікарні Євген Кучерук, головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги "Центральний" Олег Шрам, головний лікар центру дитячого здоров’я «Бейбідок» Юрій Поліщук.

Митрополичою благословенною грамотою з відзнакою були нагороджені медпрацівники Рівненської центральної міської лікарні: лікар-анестезіолог Юлія Козакевич та медична сестра інфекційного віділення Людмила Богурська.

 

У своєму вітальному слові архієпископ Іларіон, від імені Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, подякув присутнім лікарям, а в їхніх особах і всім медпрацівникам Рівненщини, за їхню жертовну та невтомну працю. Владика відзначив, що незважаючи на розповсюдження епідемії короновірусу, лікарі як істинні професіонали, як мовчазні ангели-охоронці завжди готові прийти на допомогу людині, виявляючи жертовність та відданість своїй справі, часто наражаючись на небезпеку і навіть ризикуючи власним життям.

«У ваших руках — складна і відповідальна справа. Сподіваюсь, що ви й надалі з високим сумлінням виконуватимете поставлені перед Вами завдання, а Ваші зусилля винагороджуватимуться повагою і вдячністю суспільства», - наголосив у вітальному слові керуючий Рівненською єпархією. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також