У Рівному може з`явитися обласна інфекційна лікарня

565 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Рівненщина - єдина область у країні, де немає закладу такого профілю.

 Розповів про це у своєму телеграм-каналі голова обласної ради Андрій Карауш:

- У нас може з'явитись перша обласна інфекційна лікарня. Я тезово поясню, як і чому це може статись:
 
Чому? Існує план розвитку Рівненського госпітального округу на період до 2025 року. Створення інфекційної лікарні – один з етапів. Область повинна мати профільний заклад на випадок надзвичайних ситуацій, та й інфекційної загрози зокрема. Які нові виклики ледь не щороку з'являються у світі – ми бачимо. 
 
Де? Інфекційна лікарня має запрацювати на базі "Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру". Ми говоримо про шлях перетворення закладу.
 
Чия ініціатива? Зі зверненням розглянути питання до обласної ради звернувся департамент цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА. Наша профільна медична комісія це розглянула та погодила з певними зауваженнями від депутатів.  
 
Що зміниться? Поява інфекційної лікарні дозволить розширити спектр послуг, які стосуються інфекційних хвороб. Важливо: туберкульозний напрям збережуть, а функціонал фтизіопульмонологічного центру розширять. Дотепер наша область – єдина в Україні, де немає медичного підприємства такого профілю.
 
Це питання, за рекомендацією комісії, я винесу на розгляд найближчої сесії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також