У Рівному мунварта виявила незаконний шиномонтаж

2745 0

Ми у соцмережах:

фото - департаменту муніципальної варти РМР

На вулиці Київській.

Ось, що про цей випадок розповіли у департаменті муніципальної варти Рівного:

- Історія із самовільним захопленням міської території на вулиці Київська, отримала чергове продовження.
Ми сподівалися, що підприємець, який порушив зелену зону міста і замість трави вклав бруківку, не маючи на це жодного дозволу та права, після приписів та протоколів від інспекторів з контролю за благоустроєм, почне працювати у рамках закону. Наші сподівання не були безпідставні, адже чоловік засіяв розриту територію міста травою і припинив там будь-які роботи. Але, як виявилося, ця ситуація бізнесмена нічого не навчила.

Підприємець таки встановив шиномонтаж, під який раніше розрив зелену зону і вклав бруківку, але трохи в іншому місці. Зараз тимчасова споруда знаходиться на приватній території на вулиці Київська. Хитро, але досі незаконно. Навіть якщо тимчасова споруда стоїть на приватній території в межах будь-якої з громад, на неї все одно потрібно виготовити паспорт прив’язки. Це норма, яку дотримуються усі добросовісні бізнесмени, які поважають місце, де живуть та працюють.

Згідно з “Порядком розміщення тимчасових споруд”, замовник, який має намір встановити тимчасову споруду торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, звертається до відповідного виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або районної державної адміністрації із відповідною заявою у довільній формі до якої додає необхідні документи. Подає документи і чекає. Отримує дозвіл і працює. Ось така проста процедура.

Інспектори з контролю за благоустроєм Департаменту муніципальної варти склали на відповідальну особу протокол про адміністративне правопорушення, а також виписали припис щодо усунення цього правопорушення. Підприємець має подати документи на виготовлення паспорту прив’язки і спокійно працювати, або самостійно демонтувати тимчасову споруду.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також