У Рівному надаватимуть 54 безкоштовні медичні послуги

3192 0

Ми у соцмережах:

У Рівному надаватимуть 54 безкоштовні медичні послуги

У межах програми «Безкоштовна діагностика», яка у Рівному діятиме з липня, Національна служба здоров’я профінансує 54 діагностичні та лікувальні послуги. Так, за направленням сімейних лікарів, педіатрів та терапевтів можна буде безкоштовно пройти обстеження на найбільш поширені хвороби внутрішніх органів, зокрема, серця, легенів та на поширені види онкології.

Заступник начальника міського управління охорони здоров’я Володимир Приступа розповідає:

Володимир Приступа

До безкоштовних послуг також увійде 12 нових лабораторних аналізів, мамографія, п’ять видів рентгену, ехокардіографія, моніторинг ЕКГ, два види тесту на визначення патологій серцево-судинної системи, шість видів УЗД, чотири види біопсії та видалення новоутворень. Також до програми «Безкоштовна діагностика» входять ендоскопічні дослідження та операції одного дня. Безкоштовну діагностику можна буде отримати тільки за направленням сімейного лікаря. Направлення на таку діагностику буде електронним. Лікар зможе його оформити через електронну систему охорони здоров’я. Так, для того, щоб з липня отримати таке направлення, пацієнт обов’язково повинен укласти декларацію зі своїм сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром.

У цій програмі братимуть участь не тільки комунальні медичні заклади, а й приватні. Тому пацієнт зможе сам обрати медичний заклад,у якому хоче пройти обстеження.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також