У Рівному нарешті буде, як у Європі! Поки, з транспортом

2684 0

Ми у соцмережах:

У Рівному нарешті буде, як у Європі! Поки, з транспортом

Йдеться, про придбання в комунальну власність двадцяти сучасних комфортабельних автобусів середньої місткості з низькою підлогою, пандусами та місцями для людей з інвалідністю, які вже незабаром стануть гарною альтернативою для морально і фізично застарілих рівненських маршруток.

За словами директора Департаменту інфраструктури і благоустрою Руслана Гудими, автобуси відповідатимуть стандарту не нижчому від «Євро-5». Крім того, придбані незабаром транспортні засоби будуть комунальними, тобто належатимуть не приватним перевізникам, на дисциплінованість у дотриманні графіків руху яких так часто нарікають рівняни, а належатимуть міському комунальному підприємству “Рівнеелектроавтотранс”.

Експерти в один голос кажуть, такий крок міської влади дозволить вперше за багато років вивести з хаосу перевезення громадським транспортом в місті Рівному, адже не секрет, що приватні перевізники, користуючись безальтернативністю свого становища, практично мали можливість диктувати громаді свої правила гри. Зокрема, приватні власники рівненських маршруток всіляко уникали роботи на, так званих, неприбуткових маршрутах. Непоодинокими були для Рівного випадки, коли замість необхідних 5-8 рейсів на маршруті, перевізник аби штучно збільшити свої прибутки здійснював 3-4 рейси. Відтак, рівняни змушені були годинами чекати необхідний їм громадський транспорт, а потім їхати в тисняві. В такій ситуації, про хоч якийсь комфорт уже, навіть мови бути не може.

Крім того, рішення потребує й проблема мешканців Квасилова, які, незважаючи на те, що селище уже давно стало частиною Рівненської тергромади, були фактично позбавлені можливості користуватись міським громадським транспортом. Придбання в комунальну власність комфортних сучасних автобусів, безумовно, дозволить вирішити і це питання, а отже, мешканці Квасилова, як інші мешканці віддалених мікрорайонів громади, відтепер не будуть вимушені годинами чекати транспорт, аби дістатися до роботи чи до найближчої поліклініки, а, враховуючи, що нові комунальні автобуси будуть з низькою підлогою та обладнані пандусами, такий транспорт буде зручним для людей з інвалідністю.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також