У Рівному не оголосять нового міського голову, поки не заплатять за вибори

2607 0

Ми у соцмережах:

У Рівному не оголосять нового міського голову, поки не заплатять за вибори

У Рівному територіальна виборча комісія відмовляється оголошувати переможця другого туру виборів міського голови.

 До слова, переміг кандидат від «Європейської Солідарності» Олександр Третяк.

Однак, як розповіла «Суспільному» голова міської ТВК Ірина Глуха, з ними та з ДВК держава ще не розрахувалася за роботу на виборах:

- Область виділяє на місто, місто – на казначейство і тоді тільки на наш рахунок. 1900 членів ДВК, яким треба заплатити кошти. Якщо ми зараз його це все оголосимо, нам заблокують (рахунки - ред). Я своїх грошей плати не маю як, тому чекаємо.

Продовжити засідання ТВК обіцяє одразу після того, як надійдуть кошти.

Через це у Рівненській облраді відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків, яке уже буде останнім для депутатів цієї каденції.

Причина засідання – розподіл 3,5 млн. грн. субвенції, щоб розрахуватися з працівниками місцевих територіальних виборчих комісій – це розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

За словами в.о. директора департаменту фінансів Рівненської облдержадміністрації Ліліани Слігоцької, з державного бюджету в область додатково надійшли 3 млн. 561 тис.грн. на проведення голосування, в тому числі другого туру міського голови Рівного.

Як пояснила заступниця голови постійної комісії Діана Гордійчук, розподіливши ці кошти, депутати вирішили питання погашення заборгованості перед працівниками місцевих ТВК. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також