У Рівному невакцинованих від кору дітей не впускатимуть до шкіл та дитсадків

7310 4

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Таке рішення ухвалила міська влада Рівного, аби у місті не розпочалася епідемія. За січень в обласному центрі вже 282 людини захворіли на кір, а в області – 1112 хворих. Для порівняння, за весь 2018 рік на Рівненщині на кір захворіли 3002 людини.

Батькам дали сім днів, щоб вакцинувати своїх дітей, інакше тих не пустять на навчання ні у школи, ні у дитсадки Рівного.

За словами заступниці міського голови Галини Кульчинської, невакциновані діти отримуватимуть навчання дистанційно, але до навчальних закладів їх рекомендовано не пускати, аби вони не заразили, зокрема, і вчителів. А в області, до слова, вже 17 вчителів захворіли на кір.

Як розповів начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів, у Рівному 600 дітей взагалі не вакциновані від кору, а три тисячі дітей не вакцинувалися вдруге. Бо ж щеплюють від кору дітей у віці одного та 6 років.

Дорослим потрібно вакцинуватися раз на десять років. Тим, хто не пам’ятає, чи їх вакцинували у дитинстві, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря, який надасть направлення на безкоштовну вакцинацію бельгійською вакциною.

У Рівному уже проведена масова вакцинація вчителів та лікарів.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також