У Рівному незабаром відкриють «Будинок Ветеранів»

2395 0

Ми у соцмережах:

У Рівному незабаром відкриють «Будинок Ветеранів»

Уже за півтора місяці спільними зусиллями рівненських волонтерів і громадських активістів відкриється унікальний осередок для ветеранів російсько-української війни. Ініціатори його створення кажуть, що це об’єднає учасників бойових дій АТО\ООС, родини загиблих Героїв, дітей та сімей військовослужбовців, а також волонтерів Рівного. Про таку установу в нашому місті мріють давно. Між собою волонтери та активісти називають його - “Будинок мрії”.

 

Автор ідеї створення “Будинку Ветеранів” у Рівному -  Вікторія Шинкаренко розповіла:

“Для багатьох держав, які в той чи інший спосіб брали участь у військових конфліктах, важливим питанням є і залишається реінтеграція ветеранів. У цих країнах розроблені спеціальні програми, які покликані реабілітувати учасників бойових дій. Йдеться як про фізіологічну, так і про психологічну реабілітацію, а також соціальне включення у життя своїх громад. Саме Будинок ветеранів у нашому місті буде комунікативним майданчиком між органами влади, волонтерами, громадськими організаціями. Ветерани це потенціал держави і ми маємо все зробити для повернення військових до повноцінного цивільного життя у своїх громадах”.

Приміщення під Будинком ще півроку тому виділили на сесії міської ради. Проте воно було в настільки занедбаному стані, що знаходилось фактично на межі повного руйнування. Тож на допомогу прийшла громадська організація «Рівне Разом».

Керівник цієї громадської організації Віктор Шакирзян розповідає:

“Ми зустрілися з Вікторією Шинкаренко на об’єкті і я погодився допомогти, адже будівництво це та сфера, де я маю досить великий досвід. Ми постійно допомагаємо військовим, для нас це завжди важливо. Нам потрібно пам’ятати, що в країні продовжується війна. Військових потрібно підтримувати не тільки на лінії фронту, а й в тилу. Хочемо, щоб в Будинку Ветеранів вони відчували себе затишно, як вдома. Хочемо, щоб Герої отримали тут ту допомогу та підтримку, яка їм необхідна. Ми взяли увесь спектр будівельних робіт на свої плечі, починаючи від інженерних рішень і завершуючи ремонтними роботами. Намагатимемось завершити реконструкцію за півтора-два місяці.

Рівненський ветеран ООС Іван Лепеха, спортсмен учасник міжнародних змагань «Ігри  нескорених», не може стримати радощів, дивлячись на майбутній Будинок Ветеранів:

“Місту давно потрібен такий простір для військових. Тому що ти можеш повернутися з війни фізично, але так важко повернутися звідти морально. Адже є видимі травми, а є ті, які не побачити оком, але які завдають болю душевного. І тут можна буде вилікувати цей біль. Крім того, тут заплановано облаштування спортзалу. Це дуже круто, адже не всі ветерани, які потребують фізичного відновлення, мають кошти на те, щоб відвідувати приватні спорткомплекси, готуватися до змагань. Безкоштовний спортзал для них – це вихід зі скрутного становища”.

Поки що в приміщенні триває демонтаж старих конструкцій. Після того, як будівельне сміття заберуть, приступлять до ремонтних робіт: штукатурка, заміна комунікацій, фарбування та інших. Обіцяють, що простір для ветеранів буде справді комфортним. Тут планують облаштувати: кабінет психологічної допомоги, невеликий хостел, залу для проведення тренінгів і групових занять, простір для спілкування «коло друзів», а також дитячу кімнату.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також