У Рівному обговорять листи Лесі Українки

1782 0

Ми у соцмережах:

У Рівному обговорять листи Лесі Українки

Професорка, докторка філологічних наук Світлана Кочерга у понеділок у Рівному вестиме дискусію на тему «Епістолярний живопис: Леся Українка. Автопортрет».

Розмова розпочнеться о 18.30 у рівненській книгарні «Є», що на вулиці Короленка.

«Сьогодні повсюдно зростає увага до епістолярної літератури. Це один із тих виграшних науково-дослідних сюжетів, який допоможе заповнити велику кількість білих плям в українському красному письменстві, повернути рідній літературі цілий ряд самобутніх постатей», - зазначають організатори.

Листи Лесі Українки – шанс перетворити кам’яну письменницю на живу людину, замість сяйливої ікони нарешті побачити деталізований портрет, і, що найважливіше, кожен має шанс цей портрет написати власноруч.

Листи Лесі Українки цінні як зразок самоаналізу – психологічного й художнього, живе свідчення того, як поетеса поступово виривалася за рамки того народницько-популяризаторського, «для домашнього вжитку», контексту, який культивувався замолоду в родинному колі.

Професорка Світлана Кочерга вже не перший рік займається дослідженням життя і творчості Лесі Українки, а також була директоркою музею Лесі Українки у Ялті.

Додамо, що збірник листів Лесі Українки, видана у 2016 році видавництвом «Комора», коштує понад 200 грн.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також