У Рівному обрали, яким буде пам’ятник героям Небесної сотні (ФОТО)

1764 0

Ми у соцмережах:

У Рівному обрали, яким буде пам’ятник героям Небесної сотні (ФОТО)

У Рівному оголосили переможців всеукраїнського конкурсу на кращий меморіал героям Небесної сотні.

 Прислали свої роботи для оцінки журі близько 70 архітекторів, з яких обрали 20 найкращих.

«Роботи були різної якості та з різних міст України: Рівного, Луцька, Києва та Запоріжжя. Їх оцінювали дуже круті фахівці», - розповідає депутат «ЄС» Павло Алексєвич, який був одним з організаторів конкурсу.

За словами голови спілки художників Рівного Петра Подольця, журі багато дискутувало для того, щоб обрати переможця. Перемогу здобула робота, яка мала краще архітектурне рішення.

Тобто та, яка гармонійно поєднується з простором навколо.

Перше місце отримав проект Сергія Адаменка з міста Лебедин Сумської області (100 000 гривень).

Друге – авторський колектив: Ковальчук Роман, Мартинюк Світлана та Ткачук Богдан (50 000 гривень).

Третє місце отримав колективний проект Владислава Янока і Тетяни Лейк (25 000 гривень). Меморіал складається з кам’яного куба та консоля у вигляді хвилі під нахилом.

Проект втілює образ боротьби за Україну та жертовність воїнів АТО.

«Я обрав філософський підхід – постструктуруалізм. Це такий підхід, коли семіотика взаємодіє між об’ємами, а наукових і символічних ідей я вкладав мінімум», - розповідає про свою конкурсну роботу Сергій Адаменко.

Переможців нагородив міський голова Рівного Олександр Третяк:

«Я вдячний усім, хто був долучений до цього процесу. Нам вкрай важливо розуміти ті засади, на яких розбудовується наше суспільство та говорити про історичні події».



Наступними етапами втілення проекту буде виділення коштів з бюджету на доопрацювання проектів учасниками з урахуванням зауважень журі.

Додамо, що пам’ятник героям Небесної сотні повинен бути розміщений неподалік Рівненської ОДА. Спочатку планувалося, що пам’ятник стоятиме на Чайкіній алеї, що за кінотеатром «Україна».

На місці його встановлення навіть освятили наріжний камінь. Але під час проектування меморіалу стало відомо, що саме у тому місці проходить багато інженерних мереж, переносити які буде дуже дорогу. Нагадаємо, що громадськість уже давно встановила свій меморіал героям Небесної сотні. Він знаходиться поруч приміщення органного залу, що по вулиці Соборній.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також