У Рівному освятили скульптуру воїну-захиснику, зроблену з аварійного дерева

1023 0

Ми у соцмережах:

фото - Суспільне Рівне

В День ЗСУ освятили дерев'яну скульптуру воїна-захисника, авторства різьбяра Миколи Бондарчука. Зробив він її з аварійного дерева на подвір'ї Свято-Троїцької церкви ПЦУ в мікрорайоні Басів Кут.

Над головою українського воїна до неба відлітають журавлі, а знизу горить свічка як згадка про захисників, які полягли на полі бою, повідомляє Суспільне Рівне.

- Треба таку тематику, щоб ми пам'ятали воїнів, щоб відчуття було, що ми боремося, що ми захищаємо свою землю від тої імперії зла. Ця скульптура дуже насичена символікою: там і журавлі, і тризуб, і калина, про яку пісні співають, — пояснив ідею різьбяр Микола Бондарчук.

Освячення скульптури воїна-захисника саме на 6 грудня запланували заздалегідь.

- Нам було докорінно важливо сьогодні, у цей день це відкрити. Знаєте, це буде для наших дітей, для внуків, для правнуків. Нас не буде, а вони будуть. Вони прийдуть сюди і запитають: а це що за статуя, а це що таке? І люди їм розкажуть, — каже настоятель Свято-Троїцького храму отець Леонід.

Скульптура воїна-захисника стала другою, яку вирізали на церковному подвір'ї з аварійних дерев. Кілька років тому майстер виконав композицію Божої Матері з Ісусом на руках. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також