Підбив «Мерседес» у Рівному п`яний водій «ВАЗу»

1580 0

Ми у соцмережах:

Підбив «Мерседес» у Рівному п`яний водій «ВАЗу»

Учора, близько 14-ї години, на вулиці Млинівській трапилася дорожньо-транспортна пригода.

На місці події інспектори з'ясували, що водій ВАЗу не вибрав безпечної швидкості руху, не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою, не впорався із керуванням та допустив зіткнення з автомобілем Mercedes-Benz, повідомляє патрульна поліція Рівненської області.

Під час спілкування із 24-річним водієм поліцейські помітили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Патрульні у присутності двох свідків запропонували чоловікові пройти огляд на визначення стану алкогольного сп’яніння на місці за допомогою газоаналізатора Alcotest Drager, а також пройти вищевказаний огляд у медичному закладі. Рівнянин відмовився це зробити. Також поліцейські встановили, що водій позбавлений права керування траноспортними засобами.

На водія патрульні склали протокол за ч. 3 статті  130 (Керування транспортним засобом особою в стані сп'яніння) КУпАП та протокол за ч. 5 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами) КУпАП.

Наразі статтею 130 КУпАП передбачено такі адміністративні стягнення:

за ч. 1 ст. 130 – 17 000 гривень з позбавленням права керування на 1 рік;

за ч. 2 ст. 130 – 34 000 гривень з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адміністративний арешт на 10 діб з оплатним вилученням ТЗ чи без такого;

за ч. 3 ст. 130 – 51 000 гривень з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу.

 

Покарання для порушника обиратиме суд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також