У Рівному підприємство, яке має мережу книгарень, відкрило власну друкарню

3432 0

Ми у соцмережах:

У Рівному підприємство, яке має мережу книгарень, відкрило власну друкарню

Підприємство «Рівнекнига» відтепер має свою друкарню. У ній вже надрукували посівний календар, який продають у книгарнях «Рівнекниги», та абонентські книжки для оплати комунальних послуг. За словами директора КП Рівненської облради «Рівнекнига» Олександра Савчука, друкарня надаватиме послуги всім, хто звертатиметься до них. Згодом друкуватимуть і брошури, і книги. Перше замовлення на друк книги вже мають. І з’явиться вона в першому півріччі цього року.

 «Рівнекнига» – це єдине комунальне підприємство серед книгарень, яке досі існує, бо інші давно перейшли в приватну форму власності. З відкриттям поліграфії ми зможемо забезпечувати наші комунальні підприємства бланками. Друкуватимемо брошури, книги та іншу продукцію, яка буде потрібна для продажу. Над іншими друкарнями ми переважаємо в тому, що маємо свої магазини, у яких зможемо продавати свою продукцію. Ми надаватимемо послуги всім, хто звертатиметься до нас, але будемо акцентувати на підтримці авторів з Рівненщини. В своїх магазинах ми з жовтня проводили зустрічі-презентації з місцевими авторами. Приходили й ті автори, які не можуть надрукуватися, тому ми їм допомагатимемо, - розповідає Олександр Савчук.

У друкарні є гільйотина для різки паперу

пристрій, який скріплює друковану продукцію скобами

Також є пристрій, на якому друкують плівки з макетом, засвічують в ультрафіолеті та переносять на пластину, яку вставляють у друкарську машину.

За словами директора, швидкість друку залежить від налаштувань, але в середньому за 86 секунд друкують сто аркушів паперу. Наразі в друкарні працює двоє людей, але з часом набиратимуть ще працівників.

Стосовно цін, то сан Савчук пояснює, що вони слідкуватимуть за ринковими цінами і робитимуть так, аби їхнім клієнтам було вигідно. Також підкреслив, що друк книг дороговартісний.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також