У Рівному почали безкоштовно міняти лампочки. Що потрібно знати

4779 0

Ми у соцмережах:

фото - Рівненська ОВА

З самого ранку до поштових відділень тягнуться рівняни з торбами та коробками – несуть на обмін старі лампочки розжарювання, які за державною програмою можна обміняти на LED-лампи. Достатньо пред’явити паспорт та ідентифікаційний код, щоб на касі будь-якого відділення «Укрпошти» отримати нові.

 

Великих черг поки немає, але у понеділок по місту так обміняли вже 500 штук. Що цікаво, на місцевих ринках вартість найдешевших лампочок розжарювання «підскочила» з 9 до 17 гривень.

Вадим Мосаковський, керівник рівненської дирекції «Укрпошти»:

- Сьогодні лампи наявні у всіх 23 відділеннях Рівного. На наступному етапі проєкт розповсюдиться на райцентри, маленькі містечка, села. До кінця лютого буде в кожному населеному пункті країни. На область наразі передбачено з півмільйона ламп, станом на сьогодні отримали близько 180 тисяч. Обміняти можна двома шляхами: перший – зареєструватися через застосунок «Дія», вибрати зручне відділення, вказати свій номер телефону і чекати на зворотній зв'язок – після підтвердження маєте 5 днів, щоб забрати LED-лампи. Другий спосіб: просто прийти у будь-яке відділення Укрпошти зі своїми документами (паспорт, код) і підійти до віконця з табличкою «Обмін ламп». Обов’язковою умовою є принести 5 цілих ламп розжарювання на обмін, тоді можна отримати по 5 штук нових в одні руки. Головна мета проєкту, щоб ці нові лампи таки вкрутили у цоколі, а не просто залишили вдома на поличках.

Ігор Тимошенко, заступник голови ОВА:

- Це потрібно, щоб суттєво зменшити споживання електроенергії, передусім, населенням. За підрахунками фахівців, це дозволить зекономити орієнтовно 30-40 мВт на область. Для порівняння, 37 наших найбільших підприємств споживають 48 мВт. Усі зібрані лампи відправляться на утилізацію, кошти на це передбачені в екологічному фонді. А яка організація цим займеться, згодом буде визначено через тендер.

п. Ярослав, рівнянин:

- Прийшов з самого ранку на центральне відділення на Соборній, доки немає черг. Приніс старі, обміняли на нові за лічені хвилини. Подобається, що можна попросити лампи потрібної тобі потужності. П’яти нових ламп для моїх потреб цілком достатньо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також