У Рівному почали готуватися до Нового року та Різдва

1127 0

Ми у соцмережах:

У Рівному почали готуватися до Нового року та Різдва

Чиновники, депутати та громадські активісти обговорили, якими будуть Новий рік та Різдво у Рівному у 2022 році.

Публічні обговорення вирішили провести завчасно, аби рівняни не конфліктували щодо формату святкувань. Так, найбільше дискусій викликала новорічна ялинка, якої місто не побачило у 2021 році.

«Як екоактивістка, я піднімала питання, що використовувати зрубану ялинку – неприйнятно, бо міська влада є прикладом для мешканців. Відповідно, ми пропонували альтернативні варіанти, яких було щонайменше п’ять…Так, є варіант придбати й поставити штучну ялинку, але її великий мінус – пластик, що не переробляється. Можна поставити живу зрізану ялинку – плюс у тому, що це дешево. Можна посадити живу ялинку, можна прикрашати наявні ялинки…», - зазначила депутатка рівненської міської ради, екоактивістка Оксана Майборода.

Керівниця департаменту культури і туризму Наталія Лозовська запропонувала перемістити всю святкову локацію на алею за кінопалацом.

Обговорювали також Різдвяний ярмарок. Підприємець Сергій Ковтун вважає, що торгові будиночки повинні мати однаковий вигляд:

«Я один із тих людей, хто розміщує на майдані Незалежності ярмаркові будиночки. Підприємці хочуть якомога простіше підійти до цього питання. Я готовий виготовити необхідну кількість однотипних будиночків і надати їх в суборенду».

Втім, поки що бачення Нового року та Різдва залишаються на етапі обговорень. Далі слово нададуть фахівцям, а наостанок – самим рівнянам.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також