У Рівному випустили марку «Русскій воєнний корабль, іді… !»

1024 0

Ми у соцмережах:

У Рівному випустили марку «Русскій воєнний корабль, іді… !»

Сьогодні за участі першого заступника голови Рівненської обласної ради Сергія Свисталюка та заступника голови обласної військової адміністрації Ігоря Тимошенка відбулося спецпогашення нової поштової марки «Русскій воєнний корабль, іді… Героям Слава!».

Як зауважив директор Рівненської дирекції АТ «Укрпошта» Вадим Мосаковський, це перша марка, яка випущена в умовах війни. Вона зроблена у двох номіналах – 500 тис. для пересилання по Україні та 500 тис. для відправлень за кордон.
Ескіз поштової марки зробив художник Борис Грох - уродженець Криму, який проживає наразі у Львові. Саме він переміг у Всеукраїнському народному конкурсі на кращий ескіз марки, який Укрпошта оголосила на початку березня.
За словами Вадима Мосаковського, у конкурсі взяли участь понад 500 художників з багатьох куточків світу, а участь в голосуванні - понад 8 тис респондентів.
Назвою нової філателістичної продукції стала відповідь українських прикордонників 24 лютого на острові Зміїний на вимогу російського агресора здатися.
 - Нова марка – це символ незламності українського духу, української нації та Збройних сил України. Впевнений, що її тираж буде багатомільйонним. А через 500 років по всьому світу кожен філателіст буде радіти, що в нього в колекції є напрям російського корабля, - сказав Сергій Свисталюк. 

Пресслужба Рівненської обласної ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також