У Рівному покарали агентку ФСБ, яка шпигувала за оборонцями Часового Яру

553 0

Ми у соцмережах:

У Рівному покарали агентку ФСБ, яка шпигувала за оборонцями Часового Яру

За публічного обвинувачення прокурорів Рівненської обласної прокуратури жительку м. Костянтинівка, Донецької області, визнано винною у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Жінку засуджено до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Прокурор довів, що зловмисниця, завербована представником спецслужб Росії, здійснювала коригування обстрілів. Жінка збирала розвіддані про місця ракетних ударів Росії, а також інформацію про пункти дислокації, рух, підрозділи та чисельність особового складу ЗСУ на Донеччині.

Найбільше ворога цікавили напрямки руху та орієнтовна кількість бронетехніки українських військ, які ведуть безперервні бої за місто. Щоб отримати розвіддані, агентка об’їжджала навколишні селища і приховано фотографувала «потрібні» об’єкти.
Під час розвідувальних вилазок вона використовувала громадський транспорт, а для конспірації – постійно змінювала маршрути.

Зібрані дані  «зливала»  через «Telegram». За це отримувала грошову винагороду. При цьому жінка діяла свідомо і знала, що працює всупереч інтересам та державній безпеці України.

Її затримали вдома, під час чергової передачі ворогові розвідданих. Зловмисниця перебуває під вартою, свою вину визнала частково.Рішення ще не набрало законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБ України в Рівненській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також