У Рівному показали історію не одягнену в «чоловічі брюки»

1561 0

Ми у соцмережах:

У Рівному показали історію не одягнену в «чоловічі брюки»

У Міському будинку культури презентували виставку «Емансипація жінок у міжвоєнній Польщі».

В основі виставки – розповіді про життєві історії та діяльність дев’ятьох лідерок жіночого руху. Серед них є українки, польки та єврейки.

Переважна більшість жінок, історії яких представлені на виставці, працювали у містах Західної України, зокрема у Рівному. Так, рівнянки Хая Сандберг та Парасковія Багринівська сприяли просвіті жінок Рівного та Волині загалом.

Мілена Рудницька, Роза Мельцорова, Зоф’я Морачевська, Олена Киселівська стали символами українського, польського та єврейського жіночих рухів за рівні можливості. Вони займалися політичною діяльністю, благодійністю. З трибун польського парламенту ці представниці пропагували феміністичні ідеї. Також вони опікувалися питаннями жінок, зокрема на міжнародному рівні піднімали питання торгівлі жінками, що було поширеним явищем у міжвоєнний період.

Директор Центру «Мнемоніка» Максим Гон розповідає, що ідея виставки полягає в тому, щоб побачити жінок не через призму традиційних жіночих професій, а в ролі громадських активісток та політичних діячок. Ця виставка – це ракурс історії, не одягнутої в «чоловічі брюки».

За словами пана Гона, ця виставка змінюватиме локації щотижня. Далі її перевезуть в Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, потім в обласний ліцей-інтернат на вулиці Котляревського та в МПК «Текстильник».
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також