У Рівному поліція зловила злодіїв, а суд у СІЗО їх не відправив

1835 0

Ми у соцмережах:

У Рівному поліція зловила злодіїв, а суд у СІЗО їх не відправив

На місці скоєння злочину поліцейські впіймали раніше судимого, який обікрав 26 серпня у Рівному взуттєву майстерню.

 Слідчі 31-річного крадія затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Підготовлене слідчими клопотання про тримання під вартою суд не задовольнив, обравши підозрюваному запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Поліцейські з’ясували, що 31-річний житель Рівного розпочав свій злочинний шлях ще із 13-річного віку. Відтоді неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та сім разів був засуджений за вчинення майнових злочинів. Востаннє звільнився півроку тому та, як зізнався поліцейським, вже встиг скоїти п’ять крадіжок.

Крім того, 27 серпня у Рівному патрульні поліцейські затримали 34-річного рівнянина, який збирався вчинити крадіжку із гаражів на вулиці Богоявленська обласного центру. Затриманому у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України рівнянину суд обрав запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту, відхиливши клопотання слідчого про тримання під вартою.

З’ясувалось, що чоловік уже не вперше притягується до кримінальної відповідальності. Раніше він уже був неодноразово судимий за крадіжки та злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків, а у міському суді зараз перебуває справа по обвинуваченню його у скоєнні грабежу.

В обох випадках слідчі обґрунтовано клопотали про тримання під вартою, оскільки чоловіки неодноразово вчиняли протиправні діяння, за що затримувались правоохоронцями та були засуджені. Окрім того, існують ризики, що підозрювані можуть переховуватись від органів досудового розслідування, вчиняючи нові злочини.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також