У Рівному посварилися за будівництво великого торгового центру

6756 1

Ми у соцмережах:

У Рівному посварилися за будівництво великого торгового центру

У Рівному на вулиці В’ячеслава Чорновола Руслан Заремба будує великий торговий центр, який за розмірами нагадуватиме «Екватор».

Зараз на місці майбутнього торгового центру зводять металевий каркас. Але обласна ДАБІ має до цього будівництва зауваження.

Як стверджує керівник структури Ігор Мічуда, це будівництво має клас наслідків СС3. Тобто за дозволом на будівельні роботи потрібно звертатися в Київ, до ДАБІ України. Але цього зроблено не було. Також обласна ДАБІ має зауваження і до містобудівних умов та обмежень, які видало міське управління архітектури.

Тому містобудівні умови та обмеження скасували, а повідомлення про це представник обласної ДАБІ 12 лютого хотів вручити працівнику міського управління архітектури Андрію Юркову, який і видавав забудовнику ці умови. Працівник обласної ДАБІ не застав його у робочому кабінеті, а зустрів на вулиці біля міського управління містобудування та архітектури, що на вулиці Лермонтова. Там у працівника обласної ДАБІ виник конфлікт із заступником міського голови Віталієм Германом.

Ігор Мічуда, керівник обласної ДАБІ:


- На земельній ділянці Руслана Заремби будують торговий центр в 10 тисяч метрів квадратних. Після того, як ми отримали повідомлення, що будується такий великий об’єкт, то наші інспектори туди виїхали. Перевірка з 14 по 27 грудня зафіксувала, що його будують незаконно. Був складений акт та винесений припис. Однак Руслан Заремба відмовився підписувати документи та зник. Ми йому постійно направляємо їх поштою, проте наші листи повертаються назад, бо їх ніхто не отримує.


ДАБІ України видала нам наказ про проведення перевірки міського управління архітектури та містобування, яке видало містобудівні умови та обмеження на такий великий об’єкт. Виявилося, що усі містобудівні умови та обмеження на цей торговий центр були видані незаконно. Їх скасували. Бо згідно з генеральним планом міста торговий центр зводиться у зоні «Р-1». Там можна будувати максимум тенісні корди, а не великий торговий центр.

Працівник обласної ДАБІ узяв з собою ще одного інспектора та двох студентів, які офіційно проходять практику, та пішов до управління архітектури та містобудування, щоб вручити акт про проведення перевірки. Заступнику головного архітектора Рівного Віктору Вівсянику цей акт був представлений. Однак той не схотів його підписувати, на що має право. Документи відіслали йому рекомендованим листом. Після цього наш інспектор зайшов до людини, яка неправомірно видала ці містобудівні умови та обмеження, Андрія Юркова. Останньому наш працівник хотів вручити протокол про адміністративну відповідальність. Бо людина, яка неправомірно видала документи, несе за це відповідальність та карається штрафом. Проте Юркова не було на робочому місці.

Коли наш працівник виходив, то побачив, що Андрій Юрков знаходиться у дворі управління архітектури. Як йдеться із його пояснювальної записки мого підлеглого, він підійшов до Юркова, щоб дізнатися, коли той буде на робочому місці.

Під час розмови до них підійшов заступник міського голови Рівного Віталій Герман та накинувся на нашого працівника. Пан Герман звинуватив мого підлеглого, що той у нетверезому стані. Більше того, у поясненні сказано, що Герман його шарпав. Після усіх пояснень заступник міського голови викликав поліцію. Тоді з’явилися невідомі слідчі, які почали відверто «пресувати» державного службовця.

Як тільки про це стало відомо, я послав туди юристів ДАБІ. Маю здогад, що мого працівника спеціально хотіли звинуватити у неадекватності. Коли туди підійшли наші юристи, то слідчі одразу кудись зникли без пояснень. Мого працівника освідували у медзакладі. Є довідка, у якій чітко вказано, що він був тверезий. Вважаю, що це неприпустима поведінка заступника міського голови. Адже мій працівник просто хотів дізнатися, чи Юрков особисто прийме документи, чи надіслати їх йому поштою. І все. Я звернувся до Володимира Хомка, щоб той провів службову перевірку і на її час відсторонив Віталія Германа від посади
.

Віталій Герман, заступник міського голови усі звинувачення відкидає:


- Я приїхав із засідання виконавчого комітету міської ради. Коли вийшов із авто, то побачив, що мого працівника обступили невідомі. Тому й підійшов поцікавитися, що вони від нього хочуть. З’ясувалося, що це люди з обласної ДАБІ. Однак працівник цієї структури не міг зрозуміло нічого пояснити. Мені здалося, що він був у неадекватному стані. Через це я викликав поліцію.

На мою думку, це була спеціально спланована провокація. За поверхневим оглядом, неадекватність підтвердили й правоохоронці. Тому й відвезли його до наркодиспансеру. Ніхто нікому не погрожував, а тим більше не шарпав. Розмова відбувалася при багатьох світках, які це можуть підтвердити. До слова, працівники обласної ДАБІ мають діяти у правовий спосіб, а не займатися слідчо-розшуковою діяльністю. Ми ж відкрите управління, існує приймальня, де можна записатися на прийом.

Якщо говорити про будівництво торгового центру, то це питання виносилося на засідання архітектурно-містобудівної ради. Його обговорювали рівненські архітектори та розглянули позитивно. Однак у нашій країні кожен може засумніватися у законності тих чи інших дій. Відповідно до Конституції України, правосуддя здійснюється виключно судом. Якщо ДАБІ вважає, що це рішення було незаконне, то може його скасувати. А замовник будівництва має право оскаржити дії обласної ДАБІ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також