У Рівному презентували новий мурал про мрію та надію

990 0

Ми у соцмережах:

У Рівному презентували новий мурал про мрію та надію

Стінопис до Дня родини сьогодні прикрасив одну з будівель обласного центру народної творчості на вулиці Драгоманова у Рівному. Сім'я місцевих художників розмальовувала стіну упродовж тижня.Такий формат використали вперше, а для муралу використали 12 кольорів.

Мурал створила художниця Анастасія Дячук спільно з чоловіком. На ньому зображена родина в колосках на фоні неба – тато, мама та дівчинка з ведмедиком. 

-  Ми з чоловіком вирішили використати не тільки вишиванки, а й військову форму. Зараз у багатьох сім'ях татусі знаходяться в зоні бойових дій і захищають нашу незалежність, захищають мрії наших діток. І разом з ними в деяких сім'ях є матусі, які знаходяться в зоні дій, – розповіла Суспільному  художниця Анастасія Дячук.

В такому форматі подружжя творило вперше. Кажуть, хотіли спробувати свої сили на чомусь, окрім полотна. 

- Ми з чоловіком – творчі натури. Тому хотіли втілити якісь свої задуми у більшому форматі, не лише в майстернях. Насправді ми встигли до дощу, – додає художниця.

Презентували стінопис сьогодні  у День родини. Робота має назву "Мрія, Надія, ... ". Третю складову назви присутніх на презентації просять додумати самостійно. Керівниця центру пояснює, що картина прикрасила облаштований на території етносадок.

-  Я побачила фотографії на сайті обласної ради на фоні нашого страшного тоді ще сірого і неприємного гаражу. Ми дали клич всім муралістам Рівненщини: хто має бажання – на волонтерських засадах, – розповіла очільниця обласного центру народної творчості Ірина Баковецька.

Тепер художники чекають на пропозиції щодо створення подібних стінописів в інших локаціях.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також