У Рівному презентували «Сонцеколо»

997 0

Ми у соцмережах:

У Рівному презентували «Сонцеколо»

На сцені органного залу, де переважно звучить класична музика, цього разу лунали фольклорні пісні в новому прочитанні. Учасниці гурту ETNOmix Рівненської обласної філармонії Ріта Макарук та Світлана Юзюк через колорит неповторної поліської музики та співу знайомили глядачів з річним колом древньої пісенної календарної обрядовості.

Учасниками дійства стали до півсотні музикантів та співаків – це етногурт «Сільська музика», фольклорний гурт «Веснянка» Етнокультурного центру Рівненського міського Палацу дітей та молоді, академічний камерний оркестр обласної філармонії, музиканти Анатолій Сайчишин та Андрій Ляшук.

 

 

Знайомство з давніми поліськими традиціями відбулося через театралізовану історію. Батько (Дмитро Давидчук) з донькою (Ольга Поліщук) читають книгу «Сонцеколо», зі сторінок якої виринають і оживають фольклорні образи.

 

- Сьогоднішнє дивовижне "Сонцеколо" розбурхало найрізноманітніші думки. Наприклад, як автентичні мелодії, сильні народні голоси, червоні коралі і поліський стрій нагадують про запах Землі, Води, Повітря, Хліба. Ось воно Справжнє. В сучасному наскрізь урбанізованому світі побувати на такому дійстві - то найсильніші ліки. "Назад до основ". Напевне, рано чи пізно кожен над тим замислюється, - поділилася враженнями від побаченого та почутого заступниця директора Рівненської обласної філармонії Руслана Варнава.

 

За словами директорки закладу Елеонори Стеценко, проєкт «Сонцеколо» планують повторити на інших концертних майданчиках Рівного, щоб про унікальний поліський колорит та давні обряди дізналися якомога більше людей, повідомляє Рівненська обласна рада.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також