У Рівному презентували виставку робіт людей яким за 50

1505 0

Ми у соцмережах:

У Рівному презентували виставку робіт людей яким за 50

Сьогодні у Рівненському обласному краєзнавчому музеї презентували 15 виставку проекту «Золоте сузір’я». Започаткувала цей проект завідувачка відділу виставок музею Галина Данильчук ще у 2003 році.

Коли мені виповнилося 50 років, я хотіла якось це відсвяткувати, але потім подумала, що ж не тільки в мене цьогоріч так званий екватор. Тоді вирішила зібрати виставку, де будуть представленні творчі доробки відомих жителів Рівненщини у їхні 50. Для першої виставки зібрали роботи чотирьох художників та твори письменниці Лідії Рибенко, так зробили виставку. Ми думали, що то буде одноразово, але наступного року теж були п’ятидесятники, то ми це повторили. Організовували виставку в переддень Святого Миколая. Так, за 15 років на виставках були представлені роботи 178 людей. Серед них 40 художників, також були журналісти, тележурналісти,бібліотекарі, фотографи, майстри народної творчості. У виставках брали участь Володимир Хомко, Олександр Данильчук, Світлана Богатирчук-Кривко. Цьогоріч у виставці взяла участь докторка архітектури Національного університету водного господарства Ольга Михайлишин, – розповідає засновниця проекту Галина Данильчук.

На експозиції представлено близько 300 робіт творчих рівнян, які впродовж 15 років брали участь у проекті «Золоте сузір’я». Триватиме вона орієнтовно до середини січня у виставковій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею.

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також