У Рівному презентують фільм-реквієм "Приречені: історія рівненського гетто"

1394 0

Ми у соцмережах:

У Рівному презентують фільм-реквієм

5-го березня у Рівному відбудеться презентація документальної анімації «Приречені: історія рівненського гетто». Анімація відтворює восьмимісячну історію поневірянь понад 5 тисяч рівненських євреїв, «замкнених» у гетто під час Другої світової війни (1941–1942 років).

Це фільм про тих, хто мав плани на майбутнє: дорослих, котрі мріяли про щасливе майбутнє і дітей, які фантазували ким стануть, коли виростуть. Фільм розповідає про долі людей, чиї мрії і плани так і не здійснилися. Це сталося тільки тому, що всі вони були приречені на вбивство людиноненависницьким режимом нацизму. Цей фільм – реквієм, пам’ять та пересторога на майбутнє. Спомин про тих рівнян, нащадки яких могли б бути поруч із нами сьогодні. Але їх змусили зникнути тільки тому, що були народжені матерями-єврейками. Презентація розпочнеться о 16-й год. 30 хв. у конеренц-залі готелю "Оптіма", що у Рівному на вулиці Словацького, 9.

Документальну анімацію знято в межах проекту «Створення інструментів боротьби з антисемітизмом та ксенофобією» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та Центру студій політики пам’яті та публічної історії «Мнемоніка»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також