У Рівному презентують книгу про архітектора, який працював при дворі князів Любомирських

1220 1

Ми у соцмережах:

У Рівному презентують книгу про архітектора, який працював при дворі князів Любомирських

У вівторок, 22 жовтня, о 12.00 у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація книги Петра Ричкова «Архітектор Ян Якуб Бургіньйон. Творча спадщина».

Про це повідомляють на сторінці обласного краєзначного музею в Іnstagram. Петро Ричков – доктор архітектури,професор кафедри архітектури та середовищного дизайну НУВГП, професор кафедри консервації пам’яток Люблінської Політехніки, що у Польщі. Монографія присвячена дослідженню мистецької спадщини архітектора, художника, садівника Яна Якуба Бургіньйона (1769 - ?).

Значна частина творчого життя Яна Бургіньйона була пов’язана з містом Рівним, де він багато років працював при дворі князів Любомирських. Ян Бургіньйон був автором унікального картографічного і мистецького документу «План замку, садів, парку та частини міста Ровно», який включає відтворення більшої частини міста, а також 19 унікальних акварельних малюнків, що зображають різноманітні сюжети архітектурно-ландшафтного благоустрою резиденційного середовища.

Крім того, він є автором декількох живописних та графічних творів, пов’язаних з Вишневцем, Острогом, Почаєвом та Гуменниками Рівненського району.На основі плану Яна Бургіньйона, під керівництвом Пичкова Ричкова у 1989 році виготовили макетну реконструкцію «Місто Рівне в кінці XVIII ст.», що розміщена у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також