У Рівному прооперували хлопчика, в якого неправильно зрослися кістки

1077 0

Ми у соцмережах:

У Рівному прооперували хлопчика, в якого неправильно зрослися кістки

У серпні 2022 року в Рівненську обласну дитячу лікарню звернувся пацієнт із викривленням кісток правого передпліччя.

Мама хлопчика розповіла, що проблема виникла після перелому кісток передпліччя у липні 2022 року. За місяць у гіпсовій пов’язці кістки змістились і неправильно зрослись.

Лікарі з'ясували, що такий тип перелому є надзвичайно нестабільним, потребує тривалого лікування та проста гіпсова іммобілізація не забезпечує достатнього рівня фіксації.

Спільним рішенням лікарів ортопедо-травматологічного центру було вирішено провести пацієнту так звану «остеоклазію кісток передпліччя із внутрішньою фіксацією титановими еластичними стрижнями».

Остеоклазія - це операція штучного перелому в місці зрощення під рентген-контролем із метою співставити уламки кісток і зафіксувати їх за допомогою титанових еластичних стрижнів.

Після такого оперативного лікування пацієнт перебуває у стаціонарі 1-2 дні та вже не потребує носити громіздку гіпсову пов’язку. Процес лікування триває 6 місяців. За цей час кістки зростаються, фіксовані титановими еластичними стрижнями. Згодом стрижні видаляються, а кістки залишаються рівними.

Наразі маленький пацієнт уже зміг повернутись до звичного життя й не обмежувати себе в рухах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також