У Рівному прощатимуться з шахтарем з Луганщини та майстром-складальником металопластикових вікон, які загинули на війні з рашистами

855 0

Ми у соцмережах:

У Рівному прощатимуться з шахтарем з Луганщини та майстром-складальником металопластикових вікон, які загинули на війні з рашистами

Завтра, 14 березня, Рівне віддасть останню шану двом Героям-захисникам. Сергій Чорнобай та Олександр Черемха віддали свої життя у боротьбі за рідну країну

Сергій Чорнобай народився 31 травня 1986 року у місті Кремінна Луганської області. Навчався у місцевій школі №4, ПТУ №91, де здобув фах газозварювальника, та технікумі міста Рубіжне за фахом «Шахтар».

Сергій працював шахтарем у Кремінній, але після початку повномасштабного вторгнення, у квітні 2022 року, родині довелося  покинути рідне місто, аби врятувати дітей - сина та доньку, яким зараз 19 та 13 років.

Завжди усміхнений, веселий, роботящий Сергій часто жартував. Він дуже любив свою сімʼю та поважав батьків.

- Вже у Рівному Сергій став на облік у військкоматі. Він не служив в армії, але відразу сказав, що піде служити, якщо його мобілізують. І 31 жовтня 2022 року став до лав Збройних сил України. Про службу нічого не розповідав, старався максимально відмежувати мене від цього, говорив, що у лісі, ми навіть не знали, що він на Луганщині. Лише 15 грудня у розмові сказав, що йде додому,  - розповідає дружина Героя Алла.

Це була остання розмова подружжя.  Вже від 20 грудня 2022 року рідні отримали повідомлення, що Сергій вважається зниклим безвісти у районі рідної Кремінної… Тоді рідним стало все зрозуміло.

- У лютому 2023 року мені зателефонували, сказали, що можливо Сергій загинув, запросили упізнати тіло по фото, аби запросити його для обміну. Проте я не була упевнена… Все тягнулося дуже довго, жодної інформації не було. І лише у січні цього року діти повторно здали тест ДНК,  і ось ми отримали підтвердження, - продовжує дружина.

36-річний солдат Сергій Чорнобай загинув 20 грудня 2022 року на Луганщині, захищаючи рідну землю. Він просив дружину у будь-якому випадку завезти його додому. Рідні сподіваються, що зможуть виконати це бажання після звільнення міста…

Олександр Черемха народився у селі Харалуг Корецького району. Закінчив Рівненський текстильний технікум, але за освітою не працював. Переважну частину часу був майстром-складальником металопластикових вікон.

- Саша служив строкову службу в армії, тож коли почалося повномасштабне вторгнення відразу пішов до військкомату. Він хотів захистити нас — свою сім’ю, трьох наших діток, онука. У грудні 2022 року вирушив у частину. Спершу служив на Волині, Івано-Франківщині, а потім їх перевели на Донеччину, - розповідає дружина Героя Лариса.

Саме на Донецькому напрямку і тривала служба нашого земляка. Він не приховував від рідних — було нелегко.

- Розповідав, що все це важко, що бракує хлопців, бракує озброєння. Казав, що найбільше потрібні не так харчі, як зброя, тоді зможуть швидше вигнати ворога, - продовжує дружина.

Олександр надзвичайно любив життя, любив жити й свою сім’ю.

- Коли він йшов на останнє завдання, то відчував, що не повернеться... Просив дітей не залишати мене одну... Він був дуже хорошим татом, гарним чоловіком. Навіть уявити не можу, як роститиму дітей без нього,  - каже Лариса.

49-річний солдат Олександр Черемха  загинув 9 березня 2024 року на Донецькому напрямку у боротьбі за свободу України...

Прощання із Героями відбудеться завтра о 10:00 на майдані Незалежності у Рівному. Поховають їх на кладовищі “Нове”... 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також