У Рівному прощатимуться з військовиком, який загинув у ДТП

2014 0

Ми у соцмережах:

У Рівному прощатимуться з військовиком, який загинув у ДТП

Максим Чаплінський народився у Мелітополі, звідки родом мама. Проте все життя Максима пов'язане із Рівним: тут закінчив 15 школу, а за тим Українську державну академію водного господарства (нині НУВГП).

Після закінчення вищого навчального закладу працював у сфері оцінки майна спершу у приватній структурі, а за тим у банківських установах.

- Він був хорошим спеціалістом, розробляв і створював програми з оцінки майна, якими зараз користуються у багатьох структурах. А оскільки був справжнім педантом, то і роботи підходив з властивою йому точністю та увагою, - розповідає брат військовослужбовця Андрій.

Свого часу Максим розпочинав власну справу, але врешті повернувся до роботи у банківській установи. Працював довгий час у Києві, але у час карантину, коли з'явилась можливість працювати віддалено, повернувся до Рівного.

- Він просто обожнював дітей. По-особливому любив старшого сина, який зараз закінчує ту саму 15 школу. І хоч з його мамою розлучився, Максим багато часу проводив з сином, приїжджав до мене у Мелітополь в гості, багато спілкувався із ним. Також дуже любив доньку. 22 листопада привітав її із 10-річчям, подарунок встиг подарувати,  - продовжує брат.

Максим усе життя був цивільною людиною, армію йому замінила військова кафедра у вищому навчальному закладі. Але коли ворог прийшов на нашу землю, не вагався ні хвилини.

- А як інакше? Він просто не міг інакше. Спершу волонтерив, допомагав облаштовувати медичні заклади. Допоміг нам тут облаштуватися, адже вимушені були виїхати з Мелітополя, коли він опинився під окупацією. А коли Максим отримав виклик із військкомату, пішов захищати нашу країну, - розповідає Андрій.

Капітан Максим Чаплінський служив капітаном продовольчої служби ТРО Рівненщини. Його математичний склад розуму та практика зводити дані допомагали в службі: якщо у когось все в голові чи на папері, то у Максима все було автоматизовано та налагоджено. Чітко, ясно та якісно, як він найбільше любив у житті.

Життя 46-річного Максима Чаплінського обірвалося раптово 28 листопада у жахливій ДТП поблизу села Мирне колишнього Костопільського району...

Прощання із  захисником відбудеться сьогодні, 30 листопада, о 10.00 в Свято-Покровському соборі. Поховають його на кладовищі "Нове", повідомляє Рівненська міська рада.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також