У Рівному протестували архітектори

1846 0

Ми у соцмережах:

У Рівному протестували архітектори

Бо зміни у законодавстві позбавляють їх авторського права і не тільки

 Сьогодні під вікнами облдержадміністрації зібралось понад тридцятеро архітекторів, проектувальників та громадських активістів. Поюснюють, що вийшли на підтримку своїх колег у інших містах, де сьогодні опівдні проходить всеукраїнська акція протесту. Адже зміни у будівельному законодавстві позбавляють їх права здійснювати авторський нагляд за своїми проєктами та хоч якось впливати на кінцевий результат. Так само і місцева влада не зможе впливати на недобросовісних забудовників.

"Грубо кажучи, замість запроєктованої п'ятиповерхівки забудовник зможе зробити 11 або 16 поверхів", - каже відомий рівненський архітектор Микола Шолудько.

Окрім цього, у законі 5655 є ще інші "підводні камені", які не подобаються архітекторам. До протестувальників вийшов заступник голови ОДА Сергій Подолін. Каже, що розуміє проблему і висловив свою підтримку архітекторам.

Протестувальники вважають, що зміни у законодавстві вигідні великим забудовникам. Та все ж сподіваються, що у столиці їх почують та доопрацюють закон. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також