У Рівному провели унікальну операцію, щоб вилікувати дружину військового

6363 0

Ми у соцмережах:

фото - міської лікарні

Її стан почав покращуватися з кожним днем.

Фахівці центральної міської лікарні провели унікальну операцію. В Україні відомий тільки один факт проведення такого оперативного втручання, а на заході - це вперше, - такою новиною поділилися у міській раді Рівного.

52-річна пацієнтка — дружина військового - скаржилась на загальну слабкість, головокружіння, втрату ваги 12 кг за 3 місяці. У жінки було виявлено пухлину правої нирки з пухлинним тромбом в порожнистій вені.
 
24 травня жінка звернулась у відділення ургентної хірургії КНП «Центральна міська лікарня» РМР за консультацією. Лікар-хірург онколог Тарон Альбертович Налбандян спільно із колегами вирішили провести потрібну операцію лапароскопічно.
 
До виконання такого оперативного втручання команда фахівців готувалась і фізично, і налаштовувалась морально. Усе необхідне обладнання було наявне. 28 травня пацієнтці провели лапароскопічну нефрадреналектомію з венакаватромбектомією.
 
Вже наступного дня жінка почала рухатись вільно по відділенню, пити та харчуватися. Загальний стан хворої з кожним днем покращувався. Виписали пацієнтку на 5 добу у задовільному стані.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також