У Рівному пройде танцювальна вистава мовою тіла

790 0

Ми у соцмережах:

У Рівному пройде танцювальна вистава мовою тіла

8 жовтня о 19.00 на сцені міського будинку культури Рівного Культури відбудеться показ та обговорення вистав сучасного танцю від проєкту Говори тілом/Let The Body Speak.

Показ вистав в Рівному це частина гастрольного туру Україною та за кордоном.

Глядачі побачать показ двох вистав: “Danse macabre. Безсмертний танок” та “Сліди”. Після перегляду глядачі зможуть взяти участь в обговоренні, поставити питання та поділитися своїми враженнями з творчими командами.

Квитки на захід можна придбати за посиланням: https://concert.ua/uk/booking/govori-tilom-rivne/

Першою відбудеться показ “Danse macabre. Безсмертний танок” — це мініатюрна постановка на перетині танцю, фізичного театру й музики. Режисер та художник Богдан Поліщук разом з командою працював в Києві, під звуки сирен та під час блекаутів. Він зазначає, що надзвичайно важливим було створити виставу, не відкладаючи, попри перешкоди, зробити найкраще, на що здатен кожен. Дві перформерки — хореографка Олександра Магера та музикантка Варвара Турта —, крізь живе звучання колісної ліри та сучасний танець, втілюють взаємозалежність Життя і Смерті та місце людини в цій одвічній круговерті.

Друга вистава — “Сліди”. Хореографка Тетяна Знамеровська створює танцювальну візуалізацію скутків психологічних травм, що зумовлені історичними
трагедіями.

Разом з перформеркою Катериною Погорєловою вони досліджують, як наша культура, наші стосунки з людьми й наша доля можуть бути визначені минулим.

“Варто пам’ятати, що ці відбитки також можуть стати ключем до того, як змінити сценарій нашого

майбутнього.” — зазначає авторка. В роботі над виставою мисткині спирались на ідеї К. Г. Юнга про колективне несвідоме.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також