У Рівному реалізовують унікальний проект для людей з інвалідністю

765 0

Ми у соцмережах:

У Рівному реалізовують унікальний проект для людей з інвалідністю

За підтримки міської влади у Рівному реалізовується проект «Іди і роби». Така ідея є унікальною для всієї України. Адже це вперше, коли у Центрі профтехосвіти Державної служби зайнятості набрали групу з восьми людей, які перебувають на обліку в Центрі реабілітації Інвалідів та Дітей «Крок».

 Вони обрали для себе професію кухаря-кондитера та проходять навчання за цією спеціальністю. Надзвичайно важливо, що ці люди вивчають не тільки теоретичну базу, а проходять виробничу практику, яка максимально спрямована на їх майбутнє працевлаштування.

Студенти, вихованці «Кроку», забезпечені всіма навчальними матеріалами, проходять реабілітацію з психологами та проживають в гуртожитку.

«Після завершення навчання ми плануємо зареєструвати їх підприємцями, щоб вони започаткували спільну справу, яка буде приносити їм, як моральне, так і матеріальне заохочення.  Зараз пропрацьовуємо різні варіанти, адже соціалізація людей з інвалідністю – це основа повноцінного розвитку нашого міста», - сказав міський голова Рівного Олександр Третяк.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також