У Рівному реанімували хлопчика, який задихнувся

2072 0

Ми у соцмережах:

У Рівному реанімували хлопчика, який задихнувся

Сьогодні, 8 січня, о 1:29 ночі на лінію 103 надійшов виклик від рівнянина, який повідомив, що його 7-річний син потребує медичної допомоги.

За словами чоловіка, упродовж двох тижнів у дитини був кашель, а зараз стан хлопчика раптово погіршився. Батько помітив синюшність шкірних покривів та видимих слизових дитини. У 7-річного хлопчика зʼявилася задишка, яка наростала з кожною секундою.

За вказаною адресою була негайно направлена дитяча бригада Рівненської підстанції у складі лікарки Полєвщикової Оксани, фельдшерки Кітан Лариси та водія Радчука Анатолія. Через 7 хв. після надходження виклику на лінію 103 бригада прибула до пацієнта. 7-річний хворий не подавав ознак життя (свідомість та дихання були відсутні, серцеві тони не прослуховувались), шкірні покриви були синюшного кольору.

Бригада «екстренки» негайно провела реанімаційні дії відповідно до медичних протоколів. Завдяки швидким, злагодженим та професійним діям медиків реанімація була ефективною. У пацієнта відновилося самостійне дихання та серцева діяльність. Далі хлопчика підготували до подальшого транспортування у лікувальний заклад. А вже о 1:59 неповнолітнього пацієнта госпіталізували до Рівненської центральної міської лікарні.

- Бажаємо маленькому пацієнту міцного здоров’я та швидко одужання! - йдеться у повідомленні Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також