У Рівному розпочалась реєстрація на вакцинацію проти вірусу папіломи

1404 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

У Рівненському пологовому будинку з 1 вересня розпочинається вакцинація проти вірусу папіломи людини дівчаток 9-14 років.

Для збереження репродуктивного здоров'я населення Рівненської територіальної громади важливим елементом є випередження виникнення раку шийки матки серед жінок.  Причиною раку шийки матки є вірус папіломи людини, інфекція, що передається статевим шляхом. Основним профілактичним заходом раку шийки матки є проведення дівчаткам у віці 9-14 років вакцинації проти захворювань, що спричиняються вірусом папіломи людини (важливим є проведення вакцинації до початку статевого життя, так як потенційний ефект вакцини зменшується із зростанням кількості статевих партнерів).

За даними ВООЗ,  одна доза вакцини проти вірусу папіломи людини забезпечує майже 50% захисту від цервікальних уражень високого ступеня - ті, які з найбільшою ймовірністю можуть стати злоякісними, а дві дози - на 75%, 3 дози – близько 99 %. Відповідь імунної системи на вакцинацію сильніша, ніж після перенесеної папіломавірусної інфекції. Антитіла локалізуються на слизовій оболонці статевих шляхів і захищають проти інфікування ВПЛ. Тому вкрай важливим є провести повний курс вакцинації (3 дози вакцини з інтервалом 0-1-6місяців (в залежності від вакцини)).

Аби убезпечити населення від цієї недуги, проєкт щодо вакцинації подали на громадський бюджет Рівного. У 2021 році він став одним з переможців. Тож за бюджетні кошти була закуплена вакцина. А вже із вересня її зможуть безкоштовно отримати дівчатка. Поки ж триває реєстрація.

Отримати більш детальну інформацію та записатися на вакцинацію можна у центрі надання амбулаторної допомоги:  097-971-51-71,  093-033-88-06 або  62-97-28.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також