У Рівному розпочали перевірку підприємств, які потенційно можуть спричинити утворення нестерпного запаху

424 0

Ми у соцмережах:

У Рівному розпочали перевірку підприємств, які потенційно можуть спричинити утворення нестерпного запаху

Створена напередодні міська комісія розпочала свою роботу з вулиці Будівельників. Зокрема, з об'єкту очисних споруд "Рівнеоблводоканалу". В цьому районі уповноваженими екологічними службами зробили додаткові заміри забруднення, оглянули прилеглу промислову зону.

За словами секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна, містяни регулярно пишуть офіційні звернення з приводу неприємного запаху у Рівному. Тож нині важливе завдання влади міста — виявити джерело неприємного запаху.

«Враховуючи багаточисленні скарги рівнян з приводу неприємного запаху на вулицях міста, які надходили у Рівненську міську раду упродовж кількох місяців, було створено робочу групу, до складу якої входять спеціалісти Рівненської міської ради, а також представники ДСНС, Держпродспоживслужби у Рівненській області спільно зі спеціалістами Державної екологічної інспекції. Оскільки, перші скарги були саме від жителів, що мешкають на вулиці Будівельників, то перший об'єкт, на який ми сьогодні виїхали були очисні споруди Рівнеоблводоканалу. На черзі ще понад два десятки підприємств, які за родом своєї діяльності можуть бути потенційними джерелами забруднення атмосферного повітря. Якщо причиною неприємного запаху є виробництва розташовані на території Рівного, вони будуть виявлені і буде вжито відповідні заходи щодо них. Є інформація від екологічних служб, що причиною забруднення можуть бути підприємства на території Шпанівської громади, тож будемо домагатися, аби подібна комісія була створена на рівні області і при перевірці Шпанівських підприємств були залучені представники міста», — зазначив Віктор Шакирзян.

Наразі спеціалісти чекають на результати замірів. Наступне виїзне засідання комісії відбудеться на наступному тижні.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також