У Рівному розповіли про особливості проведення мирних мітингів

1590 1

Ми у соцмережах:

У Рівному розповіли про особливості проведення мирних мітингів

Після великого розголосу ситуації із затриманням неповнолітньої Дарії Коцюруби під час проведення зібрання на майдані Незалежності, вчора під час круглого столу поліцейські та правозахисники обговорили, яким законодавством регулюється проведення мирних мітингів та роль поліції під час організації таких заходів.

Виконавча директорка благодійного фонду «Восток SOS» Олександра Дворецька розповіла, що право на свободу мирних зібрань гарантоване статтею 39 Конституції України. Це право може заборонити або обмежити лише суд. Оскільки в України нині немає профільного законодавства, що передбачало б порядок подання повідомлення про проведення зібрання, тому відповідно до керівних принципів ОБСЄ про свободу зібрань, неповідомлення про нього не робить мирний мітинг не законним. Зазвичай із проханням заборонити проведення мирного мітингу до суду звертаються міські, районні ради, міськвиконкоми.

Натомість заступник начальника ГУ Нацполіції у Рівненській області Іван Теліга пояснив, що з метою недопущення порушень громадського порядку важливо повідомляти представників органів місцевого самоврядування про проведення мирних зібрань. Так, перед проведенням мітингів обстежують територію з кінологічною службою, щоб запобігти небезпеці.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також