У Рівному штурмували квартиру, в якій афганець обіцяв убити жінку

2937 0

Ми у соцмережах:

У Рівному штурмували квартиру, в якій афганець обіцяв убити жінку

У Рівному працівники поліції врятували із заручників 49-річну жінку. Її у власній квартирі утримував 66-річний чоловік, з яким вона колись мешкала. Агресивний пенсіонер не лише не випускав перелякану заручницю з оселі, а й бив її та погрожував вбити. Щоб звільнити жінку, викликали спецпризначенців, і ті взяли квартиру, в якій утримували бранку, штурмом.

66-річний Віктор утримував колишню співмешканку Тетяну в заручницях майже увесь день. Окрім того, що не дозволяв їй вийти, то ще й погрожував вбити та кілька разів таки вдарив жінку. Таку інформацію отримали працівники КОРДу від колег і одразу рушили до квартири на четвертому поверсі у будинку на вулиці Польовій. За якусь мить двері в квартиру вибили. Жінку звільнили. Травм заручниця не отримала, втім, через тяжкий емоційний стан допомога медиків їй все ж знадобилася.

— Коли працівники поліції зайшли в квартиру, Тетяна перебувала на кухні. Жінка пояснила, що Віктор погрожував їй сокирою та виделкою, також кілька разів вдарив, — прокоментував керівник відділу комунікації ГУ Нацполіції в Рівненській області Антон Крук.

Коли Віктор вже був у кайданках, працівники поліції з’ясували обставини події. Виявилось, від чоловіка Тетяна пішла ще понад півроку тому. Цього дня, попередивши, що йде до дільничного, пішла до квартири, аби забрати зимовий одяг. Із дільничним жінка тримала телефонний зв’язок. Той у слухавку і почув, що Тетяна потрапила у халепу, й одразу викликав колег. Переговори з Віктором тривали понад дві години. Поліцейські навіть зв’язувались із колишніми афганцями, аби ті вмовили свого побратима не робити дурниць. Втім, чоловік дверей так і не відчинив.

Сусідка Тамара Лемещук каже, що Віктор не раз погрожував Тетяні розправою. А коли вони мешкали разом як подружжя, то часто бив її.

— Вона не раз до мене втікала — вся в крові. Потім не витримала і вирішила піти на орендовану квартиру. Але ми всі боялись Віктора. Він має зареєстровану рушницю як мисливець. Хоч зараз полювати вже не ходить, та зброя у нього вдома є. Віктор має другу групу інвалідності через поранення, у нього відсутня частина черепа і стоїть пластина. Та головне, що сусід дуже зловживає алкоголем, — розповідає сусідка Тамара. — У трикімнатній квартирі Віктор облаштував притон. У під’їзді часто вештаються невідомі чоловіки.

Рушницю у зловмисника вилучили. За утримування в заручниках колишньої дружини Віктору загрожує до восьми років позбавлення волі. Втім, поки що чоловік повернувся додому. Щоб оголосити йому підозру, чекають завершення судово-медичної експертизи постраждалої. Тоді Віктору й обиратимуть міру запобіжного заходу.

Світлана ПРОКОПЧУК


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також