У Рівному шукали тих, хто заборгував дітям гроші

1291 0

Ми у соцмережах:

У Рівному шукали тих, хто заборгував дітям гроші

У Рівному працювали мобільні групи з ліквідації боргів по аліментах. Державні виконавці міського відділу ДВС виїжджали до боржників, описували їхнє майно, або в разі відсутності боржника на місці залишали повідомлення про виклик до державного виконавця.

-. Такі виїзди відбуватимуться регулярно. Ми будемо використовувати усі законні методи впливу на злісних неплатників аліментів – обмеження у праві виїзду за кордон, керування авто, володіння зброєю і полювання. Ми докладатимемо максимум зусиль, щоб змусити недобросовісних батьків виконувати свої зобов’язання перед власними дітьми. Ті, хто заборгував аліменти більш як за три місяці, відразу ж потрапляють до Єдиного реєстру неплатників аліментів, так званої «Дошки ганьби». Думаю, це стане для них гарною мотивацією виконувати свої батьківські обов'язки, – зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук.

На Рівненщині створили регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів. Один із перших боржників, у якого державні виконавці описали мобільний телефон, прийшов до Рівненського відділу ДВС і приніс квитанції про сплату аліментів. Згідно перерахунку, його борг склав 17 тисяч гривень, 14 з яких чоловік відразу ж сплатив.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також