У Рівному сьогодні вітають медиків обллікарні

1157 0

Ми у соцмережах:

У Рівному сьогодні вітають медиків обллікарні

Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка відзначає свій день народження.

Із 73-річчям привітали та вручили нагороди начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль та голова облради Андрій Карауш.

- Цей заклад є центром усієї медицини Рівненщини. Мабуть, чи не кожен мешканець нашого регіону побував в обласній лікарні, тут рівень та якість медичних послуг відчутний. А ще багато лікарів захищають нас на фронті. Нині - 90% пацієнтів опікового відділення – наші Захисники. 110 військових прооперували в Центрі мікрохірургії ока. Для військових та цивільних відкрили Центр реабілітації після травм і поранень. Все це - ще один крок на шляху утвердження Рівненщини, як реабілітаційного хабу,  - сказав Олександр Коваль.

Нагадаємо, що фактично робота обласної лікарні розпочалася з відкриття хірургічного відділення. Тоді у закладі було всього 100 ліжок, функціонували терапевтичне та хірургічне відділення, працювали 27 лікарів та 85 медсестер. У 2020-му році заклад назвали на честь Юрія Семенюка, який був головним лікарем з 2000 по 2005 рік. За його керування медзаклад став лауреатом рейтингу «Кращі підприємства України» в номінації «Медицина та охорона здоров’я».

Головний лікар Віктор Ткач додав, що на сьогодні у лікарні функціонує 24 відділення на 705 стаціонарних ліжок. Трудиться 1700 працівників, 410 з яких – лікарі.

У 2021 році створено опікове відділення на 51 стаціонарне ліжко, де надається допомога надскладним пацієнтам. У 2022 році відкрито нейрохірургічне відділення та розширено спектр медичної допомоги пацієнтам із інсультами. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також