У Рівному концертом закликали світ закрити небо над Україною (ВІДЕО)

918 0

Ми у соцмережах:

У Рівному концертом закликали світ закрити небо над Україною (ВІДЕО)

Біля залу камерної та органної музики відбулася мистецька акція "Вільне небо". Її мета — підтримати заклик українського народу до світу закрити небо над Україною та зупинити війну.

Хор рівненських співаків та академічний камерний оркестр обласної філармонії виконали Гімн України, Молитву за Україну та відомі музичні твори.

- Сьогодні ми хочемо вкотре озвучити найсокровенніше бажання для кожного українця — бачити над собою вільне небо. Цей невеличкий концерт - це музичний дарунок для всіх наших дорогих співвітчизників і тих, хто зараз знаходиться, потерпає від цієї страшної війни в найгарячіших точках України і також для тих українців, хто вимушено залишив країну, — так прокоментувала акцію Суспільному  художня керівниця обласної філармонії Руслана Варнава.

- Ми — нація нескорених людей, наша зброя - це мистецтво також. Тут, у Рівному, ми також відкриваємо свій культурний фронт для того, щоб протистояти цій жахливій агресії, цьому нелюдському режиму сусідньої країни. Ми культурний європейський народ. Ми сьогодні також просимо всіх, від кого це залежить, закрити над Україною небо, — каже хормейстер Національної опери України Олександр Тарасенко.

За словами музиканта Миколи Мельника,  закриття неба збереже людські життя — мирне населення і українських воїнів.

- Це наш заклик до того, щоб світ нас почув і все-таки вони побачили, що українці всі згуртовані, українці - це нація миролюбива. І вони також хочуть, щоб наступив мир, тому нам потрібна підтримка, — резюмує він. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також