У Рівному стоять ліфти: кому це вигідно?

1323 0

Ми у соцмережах:

фото: Район Ковель

Минулого тижня у Рівному обленерго відключило від електропостачання близько п’ятдесяти ліфтів.

Постраждали люди, у будинках яких не діють ОСББ, а самі споруди перебувають під опікую управлінських компаній (так тепер називаються реформовані жеки - прим.ред.).

Однак управляючі компанії не поспішають звертатися до електропастачального підприємства з проханням включати ліфти та дати їм відстрочку на погашення заборгованості. Замість цього вони порозвішували списки боржників по під’їздах. І так «малою кров’ю» та без звернення до суду намагаються примусити людей платити за їхні послуги.

Алла Ліхачова, прес-сек¬ретар «Рівнеобленерго»:

- Електропостачання ліфтів та сходових клітин відключено у сімнадцятьох будинках. Поки що до нас звернулися з проханням розв’язати проблему лише з одного будинку – на вулиці Костромській,1. Трохи боргів колишні жеки повернули, проте якщо брати до уваги поточне споживання електроенергії, то це мало що змінило. Наприклад, управляюча компанія на Північному спожила у липні електроенергії на 180 тисяч гривень, а заплатила лише 100.

Микола Ніколайчук, директор управляючої компанії «Рівне Дім Сервіс»:

- Частину боргу ми погасили. Думаю, скоро ця проблема буде вирішена, бо будемо просити реструктуризувати борг. Щодо відключення, то воно стимулювало божників. Люди почали до нас масово звертатися. Хтось одразу платить, а хтось просить розбити його борг на частини. Адже деякі мешканці будинків довгий час не платили жеку, тому не можуть усе за раз погасити.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також