У Рівному судитимуть контрабандистів, які ввезли прекурсорів з Єгипту в Україну на півтора мільйони гривень

1006 0

Ми у соцмережах:

У Рівному судитимуть контрабандистів, які ввезли прекурсорів з Єгипту в Україну на півтора мільйони гривень

До суду направлено обвинувальний акт стосовно двох жителів Рівненщини. Їм інкримінують контрабанду прекурсорів в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік та жінка налагодили канал контрабанди прекурсорів в особливо великих розмірах з Єгипту в Україну, з метою подальшого виготовлення з них психотропної речовини «метамфетамін», повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Обвинувачених викрили 23 лютого цього року у міжнародному аеропорту «Львів» під час спроби перемістити близько 2 кг псевдоефедриновмісних препаратів, орієнтовна вартість яких на «чорному ринку» перевищує 1,5 млн грн. Прекурсори були ретельно заховані у ємностях з-під побутової хімії.

За оперативною інформацією управління СБУ у Рівненській області, ділки мали намір використати ці препарати для виготовлення у підпільних нарколабораторіях психотропної речовини «метамфетамін».  Крім того, СБУ встановила та затримала організатора, який намагався налагодити наркотрафік в Україну.

Обвинувальний акт скеровано до суду. Зловмисникам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів)
ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів).

Досудове розслідування проводило управління СБУ в Рівненській області. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років, з конфіскацією майна. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також