У Рівному судитимуть полковника податкової поліції

3656 0

Ми у соцмережах:

У Рівному судитимуть полковника податкової поліції

На 9.30 п’ятниці, 14 липня, у Рівненському міському суді заплановано судове засідання щодо адміністративного корупційного правопорушення, у якому звинувачують Віталія Паньковецького, начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області.

Полковника податкової поліції хочуть притягнути до відповідальності за ч.2 ст.172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані). Покарання, відповідно до санкції статті, - штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 1700-3400 грн. Розслідування проти п.Паньковецького розпочав відділ внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Рівненській області. У травні за клопотанням відділу прокуратура області внесла до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 368-2 КК України – за фактом незаконного збагачення Віталія Паньковецького. У 2015 році родина полковника купила квартиру, вартістю 617 тис. грн., а торік – авто «Volkswagen Passat» за 1,15 млн. грн. Розслідування триває.
Щодо адміністративного протоколу, за яким завтра має відбутися суд, то його склали у червні співробітники УЗЕ в Рівненській області. За версією поліцейських, у десятиденний термін з моменту отримання доходу Віталій Паньковецький не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані. Йдеться про отримання ним у листопаді минулого року 395 175 грн. позики для купівлі авто. Віталій Паньковецький коментував для РВ ситуацію і зазначав, що звинувачення необґрунтовані: - Я надав прокуратурі всі документи, які підтверджують правомірність придбання і квартири, і автомобіля. Щодо протоколу, то він складений на основі того, що я не оприлюднив дані про взяту позичку, але ж законодавство не вимагає повідомляти НАЗК про кредит чи позичку.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також