Судитимуть п`ятьох рівнян за вимагання та розбій

1731 0

Ми у соцмережах:

Судитимуть п`ятьох рівнян за вимагання та розбій

Слідчі ГУНП в Рівненській області скерували до суду матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом відносно організатора та чотирьох спільників.

Викрили діяльність злочинної групи, а також отримали докази їхньої причетності до вчинення трьох злочинів оперативники управління стратегічних розслідувань та управління карного розшуку в Рівненській області спільно зі слідчими поліції області.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що четверо рівнян вимагали у потерпілих виплатити неіснуючі борги, поєднували з погрозами фізичного насильства та застосуванням зброї.

У фермера зловмисники вимагали 50 000 доларів США, а ще в одного рівнянина - 20 000 доларів США. Аби змусити чоловіка віддати гроші, пошкодили його автомобіль. 

Крім того, фігуранти здійснили розбійний напад у селі Обарів: на двох автомобілях «BMW» заблокували рух легковика «Nissan Almera», яким керував 31-річний рівнянин. Один із зловмисників розпилив йому в обличчя сльозогінний газ і заволодів сумкою із 7 500 доларів США, які знаходилися у салоні.

Припинили протиправну діяльність організованої групи у жовтні 2021 року.

Під час обшуків за місцями проживань зловмисників, транспортних засобах та інших приміщеннях слідчі вилучили речові докази, які мають суттєве значення у справі.

В залежності від участі кожного у скоєних злочинах слідчі повідомили організатору злочинної групи та його спільникам про підозри за ч.3 ст.27, ч. 3 ст. 187 (розбій), ч. 2 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 355 (примушування до виконання цивільно-правових зобов'язань) Кримінального кодексу України.

За скоєне обвинуваченим може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також