У Рівному судитимуть російського диверсанта, який намагався підірвати залізницю, щоб зірвати поставки озброєння на фронт

953 0

Ми у соцмережах:

У Рівному судитимуть російського диверсанта, який намагався підірвати залізницю, щоб зірвати поставки озброєння на фронт

Слідчі Служби безпеки регіону завершили досудове розслідування щодо диверсанта головного управління генерального штабу ЗС Росії (більш відомого як ГРУ), якого було затримано у результаті спецоперації на Рівненщині.

Встановлено, що фігурант має посвідку на постійне проживання в Росії та з 2014 року виконував ворожі завдання проти сил антитерористичної операції на сході України у складі угруповання «оплот», а згодом -«батальйону хан».

У вересні минулого року зловмисник повернувся до Росії, де отримав нове завдання, яке полягало у здійсненні розвідки та вчиненні диверсій на ключових об’єктах транспортної системи України.

Перебуваючи у Рівному, фігурант передав представнику спецслужб Росії координати дислокації одного із підрозділів ЗСУ.

Співробітники СБУ регіону своєчасно викрили злочинні плани диверсанта та запобігли підриву одного із об’єктів критичної інфраструктури області.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених:
- ч. 3 ст. 114-2 (Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) КК України
- та ч.1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Санкція статтей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавленні волі на строк до 15 років.

Спецоперацію з викриття та досудове розслідування проводили співробітники Управління СБУ в Рівненській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також